MAATREGELEN RONDOM HET CORONA VIRUS (update 13 mei 2020)

Beste ouders en leerlingen,

De afgelopen week is er nogal wat gebeurd, daarom weer een update.

Allereerst hartelijk dank voor het massaal invullen van de enquete die jullie op 24 april toegestuurd hebben gekregen. Heel fijn om een beeld te krijgen van de wensen en behoeften die er bij jullie spelen. Ook hartelijk dank voor alle suggesties en het meedenken, dit heeft erg geholpen! 

Buitenlessen

Zojuist heb ik bericht ontvangen van de gemeente dat we akkoord hebben voor buitenlessen op ons “schoolplein’. Wel hebben we de boodschap meegekregen dat we moeten oppassen met geluidsoverlast. Plan is nu om aankomende dagen het plein aan te pakken (onkruid wieden, testen van de geluidsinstallatie, vakken maken met tape) zodat we aanstaande vrijdag de eerste lessen buiten te kunnen geven. Deze groepen ontvangen een extra bijlage bij deze mail met de regels en afspraken. Veiligheid staat steeds voorop en we zullen er dan ook alles aan doen om de lessen veilig te laten verlopen. Met de ervaring van vrijdag kijken we hoe we de buitenlessen de komende weken uit kunnen breiden. 

Binnenlessen

Natuurlijk kunnen wij, net als jullie, niet wachten tot we weer mogen dansen in de studio. Helaas is na de laatste persconferentie duidelijk geworden dat we pas op 1 september weer open mogen. Onze sector wordt gezien als “binnensport”, al is hier wel veel discussie over.

Samen met meer dan 1250 dansondernemers hebben we op 11 mei een basisprotocol ingediend bij de verantwoordelijke ministers. In dit basisprotocol staan voorwaarden en regels waardoor wij denken eerder dan 1 september open te kunnen, hopelijk zelfs al 1 juni. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen en nog een heleboel andere regels waardoor wij denken dat we op een veilige manier langzaam onze activiteiten kunnen hervatten. Nadat dit protocol (hopelijk snel!) goed wordt gekeurd moet iedere ondernemer bij zijn/haar eigen gemeente een protocol indienen voor hun specifieke locatie. Zodra deze is goedgekeurd kunnen we aan de slag. 

Het heeft dus nogal wat voeten in de aarde maar we zijn er hard mee bezig.

Youtube

Zoals jullie weten hebben we ons eigen, besloten, Youtube kanaal. De link hiervan kun je ontvangen door een mailtje te sturen naar ons. 

We posten hier iedere week 4-6 filmpjes zodat de leerlingen thuis hun dansniveau bij kunnen houden. Leuk om te zien dat hier al veel gebruik van is gemaakt!

Tot zover de update. Zoals gezegd ontvangen jullie dus snel meer informatie over de buiten lessen. 

Met vriendelijke groet,  

Docenten Haags Ballet Centrum 

 agenda.jpg